dimarts, 16 de març del 2021

LA PASSIÓ MEDIEVAL, EN CAIXES

La Passió Medieval de Cervera tanca una primera etapa d’escenificacions després de no poder-se realitzar per segon any consecutiu.

L’escenificació de la Passió Medieval de Cervera, cancel·lada l’any passat a deu dies vista de l’estrena degut a la pandèmia, tampoc s’escenificarà aquest any 2021. Les dates previstes eren aquest proper divendres 19 i dissabte 20 de maig, però ni l’associació ni l’equip artístic van preveure en cap moment, la possibilitat de ser representada aquest any degut a les restriccions de públic, aforament i distàncies de seguretat i mascareta entre els actors i actrius.

Així doncs en comptes del muntatge de l’escenografia, el que s’ha fet recentment és emmagatzemar part del material en unes caixes ignífugues cedides pel Museu de Lleida, per tal que tots els elements i vestuaris es puguin conservar de la millor manera possible, a l’espera que algun dia, aquesta escenificació pugui ser, de nou, una realitat. L’únic element que es pot contemplar és el Crist articulat de la Passió Medieval que està exposat a l’església de Santa Maria de Cervera.

Ara per ara és força improbable que la Passió Medieval es torni a representar, però l’associació i equip artístic segueixen actius amb altres línies de treball i recerca de finançament.

Part del magatzem on es custodia l’escenografia de la Passió Medieval