dimecres, 7 de març del 2018

LA PARRÒQUIA DE CERVERA ES VESTEIX DE PASSIÓ MEDIEVAL



Comença el muntatge escènic de la representació que requereix diversos dies de treball per a la transformació de l’Església

La Passió Medieval és una de les representacions amb més valor històric que es fan actualment a Catalunya i, per exemple, la seva tasca de producció escenogràfica és tant laboriosa i ambiciosa, que es requereixen diversos dies de treball per poder-ho tenir tot a punt per a aquesta única funció.

Per aquesta raó, aquesta setmana ja han començat les tasques de producció escenogràfica a la Parròquia de Santa Maria de Cervera per tal de tenir-ho tot enllestit de cara a la representació del 17 de març.  Tant la brigada municipal com el propi equip organitzatiu de la Passió, amb una dotació d’unes trenta persones,  estan transformat aquest espai per transportar-lo al segle XVI i viatjar amb l’espectador amb la màxima intensitat a l’època medieval. La posada en escena de la Passió Medieval distingeix tres grans espais; a l’est, per on surt el Sol, el Paradís, ocupant el presbiteri de l’església, a l’oest l’infern, i entremig la terra. Per poder reproduir l’escenografia tal i com era el segle XVI, s’ha fet una tasca important de recerca històrica a l’Arxiu de Cervera. Una de les pistes que s’han tingut a l’hora de poder fer aquesta reproducció eren justament els tiquets de compra de l’època.