dimecres, 13 de febrer del 2019

LA PASSIÓ MEDIEVAL PRESENTA CARTELL


Maria Magdalena és el rostre del cartell d’aquesta quarta edició de la Passió Medieval


La Passió Medieval de Cervera presenta nova imatge per aquest any 2019, protagonitzada pel personatge de Maria Magdalena, un dels personatges amb el discurs més contundent de la Passió, qui es dirigeix al públic assistent convidant-lo a reflexionar sobre el patiment d’un just sota un judici ple de falsedats.  

Els artífex del cartell són els cerverins Xavier Miret i Joan Porredon, que des de la primera edició de la Passió Medieval, s’encarreguen de posar rostre al cartell. Però més enllà del rostre, el cartell ens explica molt més. Es treballa sota tres eixos: L’espai, amb la planta de l’església de Santa Maria dibuixada, el text original, en aquesta ocasió de Maria Magdalena, i l’emoció que l’obra provoca tan en l’espectador que la viu com en l’actriu que la representa.

La tècnica artesanal per aconseguir aquesta imatge és la del col·lodió humit o ferrotip, un procés que es va iniciar a mitjans del segle XIX. El procés per aconseguir aquesta imatge és força llarg i sobretot molt delicat, tot un ritual que s’inicia amb la posada a punt i màxima concentració de l’actor o actriu, i sota l’atenció del cronòmetre la preparació del ferrotip mullant-lo amb el col·lodió i situant-lo a la càmera fotogràfica en el moment precís. Una vegada realitzada la fotografia cal extreure’n la imatge. De nou el cronòmetre torna a zero i banyant la placa amb un seguit de líquids, entre els quals el cianur, se n’extreu la imatge. Tot un espectacle.

Les entrades per assistir a l’espectacle es poden adquirir a través de la pàgina web de la passió (www.passiomedievalcervera.com) i també a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera. 

fotografia de la sessió