dilluns, 1 d’abril del 2019

TOT A PUNT PER A LA PASSIÓ MEDIEVAL DE CERVERA


Aquesta única funció tindrà lloc aquest dissabte, 6 d’abril a les 19 hores i el dia abans es farà un assaig general amb públic a la mateixa Parròquia de Santa Maria

Cervera ho té tot a punt per viure una nova edició de la Passió Medieval, una representació única a Europa on es transporta directament a l’espectador al segle XVI per viure un dels passatges bíblics més coneguts.

La funció tindrà lloc aquest dissabte, 6 d’abril, i és una de les representacions amb més valor històric que es fan actualment a Catalunya i, per exemple, la seva tasca de producció escenogràfica és tant laboriosa i ambiciosa, que es requereixen diversos dies de treball per poder-ho tenir tot a punt per a aquest únic dia. Paral·lelament, el dia abans, aquest divendres, 5 d’abril, hi haurà un assaig obert al públic, tot i que és necessària invitació per assistir-hi.

Després de diversos dies de muntatge d’una dotació de més de 30 persones, la Parròquia de Santa Maria de Cervera ja està a punt per transportar l’espectador al segle XVI i viatjar amb la màxima intensitat a l’època medieval. La posada en escena de la Passió Medieval distingeix tres grans espais; a l’est, per on surt el Sol, el Paradís, ocupant el presbiteri de l’església, a l’oest l’infern, i entremig la terra. Per poder reproduir l’escenografia tal i com era el segle XVI, s’ha fet una tasca important de recerca històrica a l’Arxiu de Cervera. Una de les pistes que s’han tingut a l’hora de poder fer aquesta reproducció eren justament els tiquets de compra de l’època.

La Passió Medieval requereix el treball de MÉS DE 150 persones, entre intèrprets, músics i equip organitzatiu per poder mostrar amb la màxima fidelitat aquest passatge de la Bíblia de forma totalment fidel a com es feia al segle XVI. La reconstrucció dramàtica de la Passió Medieval té més de dues hores de durada i es realitza en el mateix espai on es feia: la Parròquia de Santa Maria de Cervera. La il·luminació també és totalment natural, procedint dels vitralls de l’Església durant la tarda i d’espelmes de cera verge. El text també està recitat en català antic procedent de la versió original de 1534 i recuperat al segle XX per Agustí Duran i Sanpere i la seva filla Eulàlia Duran i Grau. Alhora, el vestuari i l’escenografia també reprodueix fidelment el de l’època després d’un exhaustiu treball de recerca per recuperar els manuscrits originals. Fins i tot, hi ha hagut un intens treball per portar a la Parròquia música medieval en directe a partir de les acotacions del manuscrit, va analitzar quines parts del drama eren musicades.

D’aquesta manera, l’espectador es trasllada directament a l’ambient medieval en una experiència única i totalment immersiva per viure un dels passatges més importants i coneguts de la història.

Les entrades per a aquesta representació es poden adquirir de a través del web: http://www.passiomedievalcervera.com, el divendres al vespre i el mateix dissabte a la mateixa Església.